diumenge, 15 de maig del 2022

Som al Mestres

 


Fa setmanes que les obres a l’edifici de la Biblioteca de Viladecans han començat i el servei s’ha traslladat a l’Institut Josep Mestres i Busquets, situat al carrer Ferran i Clua, 19, a només 300 metres de la biblioteca. 

El nou emplaçament ofereix una acurada selecció de títols per endur-se en préstec que s’amplia mensualment amb les novetats tant per a adults com per a infants. A més del préstec i retorn de documents, la biblioteca continua amb l’habitual programació d’activitats que es fan a una sala annexa. L’hora del conte, la jugateca, els clubs de lectura, la conversa en anglès, les tertúlies filosòfiques entre altres variades propostes es mantenen en aquesta ubicació temporal i es complementen amb altres projectes que es desenvolupen a espais com l’Àtrium, a la Torre del Baró o en altres emplaçaments de la localitat. A l’actual sala també es pot llegir la premsa diària, consultar revistes, connectar-se a internet i estudiar.

Per altra banda, i per facilitar l’accés a una col·lecció més amplia, es poden demanar títols concrets a la Biblioteca de Gavà. Els usuaris poden fer la reserva des de l’actual emplaçament i aquests es porten en el termini d’uns dies. Aquest servei s’ofereix fins que comenci a funcionar el servei de préstec interbibliotecari entre les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

L’horari del servei s’ha adaptat a les necessitats del nou emplaçament i l’atenció al públic és de dilluns a divendres de 15 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 14 hores.

Les obres de l’edifici de la biblioteca, estimades entre 6 i 9 mesos, permetran arreglar diverses patologies a la coberta i a les façanes. La façana que dona al parc de Can Xic es canviarà per una de vidre amb proteccions solars i es crearà un jardí vertical a la façana principal de l’avinguda Josep Tarradellas. Fins que acabin les obres, la biblioteca continua oferint el seu servei a l’Institut Josep Mestres i Busquets.

¡HOLA, 

CONSENTIMIENTO!

Stynes, Yumi

Madrid: Liana Editorial, 2021

Una guia inclusiva, sincera i divertida sobre el consentiment per a preadolescents i adolescents de qualsevol gènere. Un llibre per a explorar les regles invisibles que regeixen el consentiment i les relacions respectuoses. Amb anècdotes reals en primera persona d’adolescents i consells d’experts en salut i sexualitat dels adolescents que ajudarà lectores i lectors a decidir quan dir no o sí. Un llibre imprescindible.

MAMUT

Baltasar, Eva

Barcelona: Club Editor, 2022

Eva Baltasar tanca el tríptic sobre la vida i els desitjos de tres dones amb una novel·la animal sobre una jove que abandona la ciutat per a instal·lar-se en una casa aïllada. La protagonista de Mamut és una noia arcaica atrapada en la vida moderna. El seu hàbitat és la ciutat, on treballa per viure. Un dia abandona la ciutat, canvia d’entorn i es converteix en la propietària d’una casa completament aïllada. Aquesta no és una novel·la més sobre la fugida al camp, això és una bomba de rellotgeria sobre la societat contemporània, una narració in crescendo que udola a la mercè d’aquesta novel·lista salvatge que és Eva Baltasar.


L’agenda de maig

ACTIVITATS INFANTILS / FAMILIARS

Dilluns 23 de maig, 18h. L’hora de conte. “Un mos de contes”. Per a infants de més de 4 anys. A càrrec de: Patricia McGil. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 21 de maig, 12h. Contecontes sobre diversitat de gènere i sexo-afectiva. “Calidoscopi de contes”. Per a infants de més de 4 anys. A càrrec de Mar Arnau. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 28 de maig, de 10.30 a 13.30h. Jugateca de maig. T’agraden els jocs de taula? Tindrem uns vint jocs diferents per jugar o agafar en préstec. A càrrec de: El Dado Dorado. Activitat familiar, per a infants de més de 5 anys. Cal inscripció prèvia.

ACTIVITATS ADULTS

Dilluns 9 de maig, 19h. Òpera a les biblioteques. Xerrada sobre l’òpera Rigoletto, de Giuseppe Verdi. A càrrec de: Albert Ferrer Flamarich. Lloc: Àtrium. Cal inscripció prèvia. En col·laboració amb l’Àtrium

Divendres 20 de maig, 18:30h. Tertúlies filosòfiques. Parlarem sobre: “La música”. Què seria un món sense música? On rau el seu poder evocador i transformador? Dinamitzador: Toni Cano.

TALLERS AMB CONTINUïTAT (sense places lliures)

Divendres 6, 13 i 27 de maig. 17.30h. Taller de conversa en anglès. Dinamitzador: Pere López. Cal inscripció prèvia.

CLUBS DE LECTURA (places lliures només al Còmic Club)

Dimarts 3, 10, 17 i 24 de maig i 7 de juny, 18h. Tertúlies Dialògiques. Llegim: “El Gran mercado del mundo” de Pedro Calderón de la Barca. Dinamitzadora: Belinda Siles. Cal inscripció prèvia.

Dimecres 18 de maig 18.30h. Còmic Club. Parlarem sobre: “Dins dels boscos de Sibèria” de Virgile Dureuil. Dinamitzadora: Chus Rodriguez. Cal inscripció prèvia.

Dimecres 25 de maig, 18.00h: Club de lectura feminista. Parlarem sobre: “Per què les dones salvaran el planeta”. Dinamitzadora: Esther Benito. Cal inscripció prèvia.

Divendres 27 de maig , 18.30h: Book Club. Llegim: “Persuassion” de Jane Austen. Dinamitzadora: Paula Sàbat. Cal inscripció prèvia.

Dijous 2 de juny, 18h: Club de lectura de Teatre. Comentem “Mare de sucre” i presentem “El pes d’un cos” de Victoria Szpunberg. Dinamitzador: Joan Vinyals. Cal inscripció prèvia.

Biblioteca de Viladecans