diumenge, 15 de maig del 2022

Ja som a Sant Isidre

Aquest diumenge és el 15 de maig i aquest cap de setmana celebrem la Fira de Sant Isidre.

Tornarem a tenir al carrer, i segurament sota un bon sol primaveral, la Fira Agrícola, la Fira Comercial i la Mostra d’Entitats. Visitarem l’exposició de paneres, les parades de les associacions de la ciutat, els espais dels partits, i les maquinàries de tota mena. Participarem en el Repte de Sant Isidre i en les altres activitats, i potser dinarem o soparem o prendrem alguna cosa als xiringuitos que mai no falten. I els nens i nenes aniran a tocar el Mamut i a fer-s’hi fotos.

Serà tota una resurrecció cívica, després de la inacabable pandèmia, tot i que la pandèmia encara no s’ha acabat ben bé. Serà tota una resurrecció, perquè en tenim moltes ganes i perquè ens cal revitalitzar la vida col·lectiva, l’empenta associativa, les ganes de ser una ciutat dinàmica i desperta.

El futur, sens dubte, és incert. Aquest llarg temps d’aturada general no serà fàcil de remuntar, perquè moltes coses han quedat tirant a desgavellades i costarà de refer-les. I la guerra d’Ucraïna, que la sentim tan a prop, no ens augura res de bo. Però en tot cas, aquest any, la Fira i tot el que l’envolta serà una manera de dir tots plegats que volem continuar endavant.