divendres, 15 de setembre del 2023

Combatent el sedentarisme postvacacional

L’estiu és una època meravellosa per relaxar-se, gaudir de les vacances i allunyar-se de les rutines diàries. Tot i això, és comú experimentar un cert sedentarisme després d’aquest període de desconnexió. Les llargues hores passades a la platja, els àpats copiosos i les activitats més relaxades poden conduir a  un estil de vida menys actiu. Per tant, és important reconèixer la necessitat de tornar a establir una rutina d’activitat física després de l’estiu.

Realitzar exercici físic té innumerables beneficis per a la nostra salut i benestar general. A continuació,  us presentarem algunes de les raons per les quals és crucial reprendre l’activitat física després de les  vacances i us oferirem algunes pautes i recomanacions per fer-ho amb èxit.

• Recuperar l’energia i augmentar la vitalitat: Després d’un estiu relaxant, és possible que ens trobem  amb menys energia i motivació per tornar a l’activitat quotidiana. La pràctica d’exercici físic ens ajuda a incrementar els nivells d’energia, a estimular el sistema cardiovascular i a alliberar endorfines, hormones que ens fan sentir millor i més actius.

• Combatre el sedentarisme postvacacional: Després d’un període de descans, pot ser temptador caure  en una rutina sedentària. No obstant això, mantenir-se actiu és fonamental per preservar la salut. La  inactivitat pot portar a problemes de salut com l’augment de pes, la pèrdua de massa muscular i la  disminució de l’agilitat. És important recordar que l’exercici físic regular és essencial per Combatent el sedentarisme postvacacional mantenir el nostre cos i ment en equilibri.

• Establir objectius realistes: En reprendre l’activitat física després de l’estiu, és important establir  objectius realistes i factibles. Començar amb petites metes i anar augmentant gradualment l’exigència física ens ajudarà a mantenir-nos motivats i evitar lesions o esgotament. Consultar amb un professional de l’activitat física, com un entrenador personal o un fisioterapeuta, pot ser de gran ajuda per establir un pla d’exercici adequat a les nostres necessitats i condició física.

• Trobar l’activitat física que ens agradi: És més probable que mantinguem un estil de vida actiu si  gaudim de l’exercici que practiquem. Hi ha una gran varietat d’opcions per a tothom: des de caminar, córrer, nedar, practicar ioga o exercicis en grup. Descobrir quina activitat ens agrada més ens farà més  propensos a seguir amb ella al llarg del temps.

• Establir una rutina: Un factor clau per garantir l’èxit de la pràctica regular d’activitat física és establir  una rutina. Fixar horaris i dedicar temps específic per a l’exercici en el nostre calendari ens ajudarà a convertir-lo en una part integrant de la nostra vida diària. És important ser constants i perseverants en la  nostra dedicació a l’activitat física. Després d’un estiu relaxant, és important reconèixer la necessitat de reprendre l’activitat física i evitar el sedentarisme postvacacional. Realitzar exercici físic ens  proporciona energia, ens ajuda a combatre els efectes negatius de la inactivitat i ens permet mantenir  una vida saludable. Amb pautes i recomanacions adequades, podem incorporar fàcilment l’exercici físic a la nostra rutina i gaudir dels beneficis que ens aporta. No ho dubteu més i comenceu a moure-us, el  vostre cos i ment us ho agrairan!