diumenge, 15 de setembre del 2024

Una nova etapa

L’elecció de Salvador Illa com a president de la Generalitat d’acord amb els resultats electorals del passat 12 de maig, i la formació d’un nou govern, ara socialista, ha canviat radicalment el color i el to de la governança de Catalunya. Com és natural, una part de la població n’estarà contenta, a una altra li semblarà un canvi negatiu, i una tercera estarà a l’expectativa de cap on aniran les coses, desitjant, això sí, que vagin bé per al conjunt dels ciutadans i ciutadanes.

Sigui com sigui, tots haurem d’anar veient com es va desenvolupant l’acció de govern en aquests propers mesos, i demanarem, cadascú des de la seva manera de veure les coses, que Catalunya progressi en tots els sentits. Nosaltres, des d’aquesta revista, en destacaríem tres, d’aquests sentits en què Catalunya hauria de progressar.

El primer, una millor gestió dels serveis públics: educació, sanitat, habitatge, transport, serveis socials... De fet, són aquests temes i àmbits els que fan que un país pugui sentir-se més feliç amb la seva vida, i els ciutadans i ciutadanes puguin experimentar la satisfacció de viure-hi.

El segon, un bon treball en el camp cultural i lingüístic. Hi ha una important feina a fer, com s’ha pogut veure en els informes que han aparegut en aquests darrers temps. I per fer-la, és bàsic que tots aquells que, des de les diverses posicions polítiques, volem una Catalunya sòlida, ens posem d’acord per reforçar tot el que calgui i buscar els millors mitjans per aconseguir aquesta solidesa.

I el tercer, proposar-se fer que tots els catalans puguem sentir-nos realment un sol poble, cosa que comporta fugir de maximalismes i dogmatismes. És el que diu el lema de la Diada: “Molts cors, un sol batec”.