dilluns, 15 de febrer del 2016

Convergència rebutja la reforma del Polígon Centre.

La reforma del polígon industrial del centre de Viladecans és una obra urbanística de gran importància per als propers 50 anys de la nostra ciutat. El recorregut que comporta des del centre fins a l’estació de Renfe i un dels ponts que connecta amb el Parc del Delta del Llobregat és autèntica cirurgia major sobre una de les artèries més importants, l’Avinguda de la Generalitat (B-204).

El grup de Convergència s’oposa a l’actual pla de reforma i hi  ha votat  en contra a l‘últim ple metropolità a l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

Els motius d’aquest rebuig són dos: la multiplicació indiscriminada d’habitatges en torres de més de trenta metres sense un pla de serveis per als veïns i el pèssim canal de diàleg obert amb els empresaris i veïns de l’àrea.

El polígon és el més antic de la ciutat i va néixer amb la implantació de la companyia Roca durant els anys 40. Les seves 66 hectàrees se situen a cinc minuts del centre de Viladecans, amb unes 180 empreses, més de 2.200 treballadors i un gran nombre de veïns i veïnes de tota la vida. Aquesta dimensió evidencia que és una obra clau en el futur de Viladecans i per això necessita d’un major consens dels ciutadans, empresaris i veïns afectats.

Des de Convergència estem convençuts que el pla presentat no és sostenible en una ciutat saturada per un gran volum de trànsit i amb serioses deficiències en els serveis públics. Per aquest motiu, instem el Govern municipal  a escoltar i valorar les propostes de Convergència, consensuades amb tots els actors implicats d’alguna manera en el projecte.

Àlex Gallo