dilluns, 15 de febrer del 2016

L’Agrupament Coral La Lira i El Rei Lleó

Els anhels de tot cantaire són gaudir del cant en un bon ambient de grup, en gratificant harmonia i assolir objectius d’una certa ambició, afrontant nous reptes musicals, que donin resposta a les expectatives i al propi esperit de superació.

Amb aquesta filosofia, i des de fa algun temps, l’horitzó de la nostra coral que ja té més de 70 anys d’història, s’ha eixamplat, ja que, a més del repertori coral variat, hem realitzat amb èxit treballs basats en els musicals El Fantasma de l’Òpera, La Bella i la Bèstia i, recentment, El Rei Lleó.

Creiem que aquesta línia de treball, és un bon estímul pel cantaire i pensem que també pot animar a més persones a formar part de la nostra agrupació coral.

Cal dir que la clau de l’èxit es deu, en gran mesura, a la inquietud i el bon saber fer del nostre director, en Josep Maria Fradera que, des de fa més de 20 anys, ha sabut triar els repertoris adequats, i cercar els contactes necessaris per a poder-los realitzar.

A inicis del 2015, ens va proposar dur a terme un extraordinari projecte per a orquestra i cors: realitzar com a concert de Nadal, una combinació de concert instrumental, nadales i el plat fort, les cançons de la banda sonora de la coneguda pel·lícula El Rei Lleó (d’Elton John) en versió original. Com podeu imaginar, la proposta va ser rebuda amb molt d’entusiasme per tots nosaltres.

En Josep Maria, conscient de la complexitat del projecte, va contactar amb les persones i entitats que podien ajudar-nos a portar a terme el repte.

Per una banda, i com a persona qualificada i amb qui ja havíem compartit experiències anteriors, va proposar de dirigir els concerts a Maurici Albàs, director de l’Escola Municipal de Música de Nou Barris, que integra l’orquestra dirigida per ell, i els cors Xerric i Cor Jove, dirigits per la Núria Tomàs.

A més, va convidar a participar, al Cor Gospel Si Fa Sol de Santa Coloma de Cervelló, sota la direcció de Lluís Perernau i al solista Iñigo García-Die, així com la valuosa participació de la Coral Torre Roja de Viladecans, dirigida per la Begoña Batet.

Tots plegats, 120 cantaires i 30 músics junts en el mateix projecte, assajant per separat durant tot l’any, i ajuntant-nos la passada tardor en diversos assajos previs als tres concerts que vam poder oferir amb goig, emoció i gran èxit de públic:

El 13 de desembre a l’Ateneu de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, el 19 de desembre al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, i el 17 de gener d’enguany, omplint com mai totes i cadascuna de les butaques de la sala gran de l’auditori Atrium Viladecans i culminant així la realització d’aquests extraordinaris concerts.

Per als components de la nostra coral, com per als de la resta d’entitats que hi han participat, ha estat una experiència altament enriquidora i molt emotiva. És colpidor compartir l’entusiasme de la música tants cantaires i músics alhora, grans i joves, sense importar l’edat. 

Tots n’hem après però, sense dubte, hem mirat amb especial il·lusió i esperança, els cent joves sobre l’escenari, aquesta saba nova que ens posa de manifest que podem albirar un bon futur al nostre món coral i musical.

Volem també ressaltar la bona i desinteressada feina feta pels nostres amics, Joan Manel “Rodri” i Miquel, en la creació i projecció d’imatges a l’escenari que, certament, van donar un plus de qualitat a l’espectacle, i que així ho va manifestar el públic, fet que ens va produir una gran satisfacció.

Restem molt agraïts al personal de l’Atrium per la bona predisposició i professionalitat que van mostrar en tot moment.

Com no podria ser d’altra manera, volem agrair el suport rebut pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Viladecans, al seu regidor Sr. Atienza, i a l’alcalde Sr. Ruiz que, junt amb la resta d’autoritats, ens van honorar amb la seva presència i amb les seves paraules de felicitació.

Animats pels resultats, seguirem cercant objectius engrescadors. I des d’aquí, l’Agrupament Coral La Lira convidem a tothom a provar un dia de venir a cantar. Assagem els dimecres a les 21h. a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso.

Josep Ollé i Sogas

Idoia Baixench Rodríguez