dilluns, 15 de febrer del 2016

Agrupament Escolta i Guia Sant Joan: 60 anys! Discurs en l’acte de presentació del 60è. Aniversari

Bon dia!

Ja en són 60! 60 anys, es diu ràpid però són tantes les coses que s’han fet i la gent que ha passat pel cau que de ser-hi tots i totes no hi cabríem en aquesta sala. 

Són 60 anys compartint històries, compartint campaments, rialles i plors, compartint mitjons, cantimplores, compartint tenda, festes de passos, sentiments, emocions, pors, compartint projectes, compromisos... en definitiva, 60 anys compartint il·lusions. 

Tants anys voltant per aquí Viladecans, ens ha donat temps de fer moltíssimes coses: algunes d’útils i d’altres una miqueta menys. Poca broma però l’Agrupament Escolta i Guia Sant Joan és una de les entitats més antigues del poble i l’agrupament més vell i bell. Hem participat activament a nivell local: des de defensar la nostra estimada muntanya fins a ajudar a netejar els desperfectes de les riuades del 88, passant per ser element dinamitzador de festes populars i actes culturals diversos. I no ens allargarem més perquè ens hi podríem estar 60 anys més explicant “batalletes” del nostre cau.   

Sempre hem dut els nostres colors amb molt d’orgull i els hem defensat amb totes les nostres forces, fins i tot quan des de dalt se’ls han apropiat i ens els han volgut treure. I és aquesta voluntat i aquesta empenta, la que ens defineix, com a agrupament i com a persones que n’hem format part. La voluntat de tirar endavant malgrat els problemes (quins problemes?): som decidits i afrontem les dificultats sense por. 

Han estat anys de canvis. Hem passat de Cal Cintet situat al carrer de la Muntanya 53 al carrer de Sant Marià però aquest no ha estat l’únic canvi al llarg de la nostra història. Casa nostra ha estat a  Ca l’Hostaler, Cal Pebrot, Ca la Gertrudis, Cal Mionet, Cal Cintet, i ara som al carrer de Sant Marià (caldria posar-li nom, sincerament). Això ens fa veure que no és la casa el que ens defineix sinó com la omplim, els colors que pintem a les seves parets i les històries que hi deixem a dins. Tot just comencem a donar color al nou local amb aquella il·lusió que ens caracteritza. I volem que sigueu tots i totes que creem noves històries i nous records i que d’aquí 60 anys ens retrobem i puguem seguir explicant-los i rient de nosaltres mateixos.   

Malgrat els canvis, esperem no oblidar mai els nostres orígens. Perquè són les nostres arrels aquelles que ens faran que any rere any el cau segueixi donant els seus fruits. 

Desitgem que aquest any us apropi més al cau i a tot el que significa, compartir amb vosaltres tot allò que sentim per aquesta gran família. I és que volem seguir creixent. 

Volem agrair la gran feina feta durant tots aquests anys i en especial a la feina feta per part de famílies, nens i nenes, excaps i exmembres de l’agrupament que han treballat en les diferents comissions per tirar endavant aquest any. Esperem que més gent s’animi a sumar-se a aquest 60è aniversari per poder-la fer ben grossa!

Tant com puc i sempre a punt! Per molts anys família!

Anna Muns, Anna Notó i Odamae Rejon