divendres, 15 de febrer del 2019

Les escoles amb el Mamut

 

L’Ajuntament de Viladecans ofereix cada curs escolar diferents activitats educatives per conèixer la nostre ciutat, institucions, edificis singulars, festes, tradicions, costums...

Dins d’aquestes activitats tenim la del Mamut, combinada amb la visita a l’Ajuntament i/o Museu.

En general la mainada ja coneix el Mamut, per les seves sortides, rues, festes d’estiu i d’hivern, però el que potser no saben i els encanta és el com ha arribat a la nostra vila.

El vídeo que els passem al museu o bé a la sala de plens els ajuda a descobrir com es va trobar, qui ho va fer, on va ser aquest esdeveniment... Les característiques del nostre Mamut llanut, què menjaven, amb qui convivien... totes aquestes dades queden aclarides i explicades. En acabar venen les preguntes, dubtes, curiositats... Si l’activitat es fa al museu aprofitem per visitar la vitrina on guardem com un tresor preuat, l’ullal.

Com a cirereta i per acabar la descoberta, el Mamut surt a la plaça i sempre que el temps atmosfèric ens ho permet els voluntaris mamutaires animen a la mainada a cantar i ballar al voltant del ja nostre i estimat Mamut i la Mamuteta.

Tornen a l’escola coneixent una mica més una part de la història de la seva ciutat.

Montse Pastor