divendres, 15 de febrer del 2019

Un pas més en la construcció de Viladecans en Comú

Els comuns de Viladecans caminen cap a les municipals amb l’elecció de la seva candidatura.

Les pròximes eleccions municipals del 26 de maig de 2019 són una fita de gran transcendència per a la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i la defensa dels seus drets. Ens enfrontem a reptes múltiples: situar la inclusió social i la recuperació dels drets bàsics del nostres veïns i veïnes des dels àmbits de l’habitatge, l’educació, la salut i la cultura, construir una agenda d’habitatge sostenible a preu assequible, consolidar la nostra empresa elèctrica (Vilawatt) i garantir l’accés a l’energia per eradicar la pobresa energètica de la nostra ciutat, defensar la importància metropolitana dels espais naturals del delta de Llobregat per la seva importància ecològica, ambiental i social entre altres.

L’equip d’ICV-EUiA hem treballat durant els últims quatre anys des del govern municipal de les regidories de Serveis Socials i de Medi Ambient, Cultura i Patrimoni, hem situat les persones en el centre de les nostres polítiques i per impregnar tota l’acció de govern dels nostres principis bàsics. Fer de Viladecans una ciutat on viure, treballadora, social i educadora.

Ara, ens sumem amb il·lusió i determinació al projecte de Catalunya en Comú, un espai polític d’esquerres, transformador, catalanista, amb ambició de govern i amb la voluntat de construir un país més just des d’una majoria social.

Amb aquest horitzó i centrant el focus en el nostre municipi, el passat 21 de gener vam completar un procés intern de primàries de cara a les eleccions municipals. La candidatura de Viladecans en Comú, que tinc l’honor d’encapçalar, neix amb la il·lusió de mobilitzar les persones d’esquerra de Viladecans, unir voluntats i treballar en comú per obtenir la representació més àmplia possible al nostre Ajuntament. Estic convençuda que, juntament amb Lluís Rovira, Mercè Solé, Juan Monzón i Marc Pidelaserra, entre altres, podem fer molt bona feina els pròxims anys.

Som gent de Viladecans. Un equip potent, representatiu de la diversitat del nostre espai, connectat a la realitat més quotidiana del nostre poble, que participa en les seves entitats, en els barris, en les escoles, en els moviments i plataformes de defensa de la sanitat, de l’ensenyament i de les pensions. Som un equip que combina experiència política i renovació. Som un equip que comparteix valors basats en la justícia social, l’honestedat, la diversitat i la sostenibilitat ambiental. Som un equip feminista, compromès en la lluita pels drets de les dones i les llibertats sexuals. Som un equip convençut que l’educació i la cultura són la palanca fonamental del canvi que la nostra ciutat necessita.

Som gent comuna. Introduirem noves formes de fer polítiques públiques per donar solucions als problemes actuals, perquè vivim la realitat del país i patim la precarietat, l’atur o la injustícia. Volem obtenir els millors resultats per portar fins a l’Ajuntament, amb més força que mai, polítiques d‘esquerres al servei del bé comú que millorin la vida dels nostres veïns i veïnes. Plantegem un projecte de canvi i de transformació local, participatiu i amb voluntat de representar la majoria per fer de Viladecans una ciutat integradora amb un ajuntament al servei de les persones que promogui la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans. Que aposti per una economia social i solidària i per un nou model de transició energètica més sostenible econòmicament, ambientalment i socialment. 

Som gent que fem un pas endavant perquè ningú es quedi enrere.

Encarni García