diumenge, 6 d’abril del 2014

El Mamut a l’escola



El 19 de febrer es va fer la primera activitat del Mamut a l`escola. La varen inaugurar l’escola Àngela Roca amb els cursos  tercer i quart  de primària.
Aquesta activitat està pensada per a la mainada de la nostra ciutat amb la finalitat de conèixer el nostre animal emblemàtic.
Analitzant com havíem d’enfocar aquestes trobades, pensant el què i el com, elaboràrem l`activitat, reflectint que s’hauria d’anar adaptant a l’edat dels alumnes que la triessin.
Una primera part teòrica i la segona més lúdica. A la part teòrica s’explica amb un power point els trets més representatius de la troballa a Can Tries, les característiques d’aquests grans animals, acabant concentrant-nos amb el llanut que és el nostre.
A la segona part, els nens i nenes veuen i toquen el nostre Mamut culminant la presentació amb el ball del Patatuf.
Doncs bé, a les 9,30 puntualment arribaren al saló de plens de la Torre del Baró les dues classes de l`escola Angela Roca, 50 alumnes. Tot estava preparat, a punt de començar, presentació i endavant... Van estar molt atents, alguns encuriosits feien preguntes, des del  primer moment el tema els va interessar força, pendents de la pantalla tota la sessió. Acabada la projecció de la part més informativa, gaudiren del vídeo de la mamullada del 2011, festa i xerinola, aigua a dojo  pels carrers, els va encantar.
Seguidament baixàrem a la Plaça de la Vila, on els tres mamutaires, la Mari Carmen, el Joan i el Vicenç, ja tenien el Mamut preparat. Els nens i nenes quedaren bocabadats, els que ja el coneixien explicaven cofois als companys quan i què havien fet amb ell i els que el veien per primera vegada no s’ho podien acabar de creure, l`expressió de les cares ho deia tot.
El final i com a cloenda vàrem fer la ballada del Patatuf. La Mari Carmen i el Vicenç, amb una  paciència de sant, els ensenyaren els passos, una i una altra vegada fins que va sortir perfecte. Aleshores no volien parar, una vegada i una altra...
Crec que va ser una activitat exitosa, que va assolir els objectius proposats.
Toca agrair a l’escola Àngela Roca per la professionalitat de les professores que acompanyaren els alumnes i van ajudar que tot sortís rodó.
Esperem que altres escoles vinguin a gaudir d`aquesta experiència, els esperem.
Montserrat Pastor i Pujadó