dimecres, 15 de juny del 2016

El número 100

El juny del 2007, ara fa nou anys, apareixia el primer número d’aquesta revista, Viladecans Punt de Trobada. I al ritme d’onze números l’any –cada mes, llevat de l’agost, que fem vacances– hem arribat fins al número 100.

Dèiem en el primer número: “Aquestes pàgines que tens al davant volen ser un espai de trobada per a la gent de Viladecans per compartir idees, per parlar de les coses que ens passen, per pensar els problemes, per empènyer els canvis que cal fer, per reflexionar sobre el que ens preocupa, per promoure objectius i projectes que valguin la pena”. I ho volíem fer “amb ganes de ser un espai obert on tothom hi pugui escriure, sense cap més límit que la bona educació, i amb disposició perquè qualsevol idea, qualsevol debat, qualsevol proposta o reivindicació, hi pugui ser rebuda”.

Des d’aquell primer número la revista ha anat fent camí, i ha estat,  certament, un bon espai de trobada per a tothom qui hi ha volgut participar, sigui escrivint-hi o sigui llegint el que altres hi escrivien. I així esperem continuar durant molts anys.

Després de l’estiu celebrarem aquest centenari amb un acte públic del qual ja us informarem oportunament. Serà una manera de dir-nos els uns als altres que tot allò que sigui participar en la vida de la ciutat mitjançant les nostres opinions, les nostres propostes, les nostres reivindicacions, la nostra mirada sobre les coses i els fets, la nostra creació literària, la nostra recerca històrica, la nostra lliure expressió de tot allò que tinguem ganes d’expressar, ens fa a tots més vius, més forts, més capaços de construir futur. I fa de la nostra ciutat un lloc més ple de riqueses, d’esperances, de cohesió, de millor vida personal i col·lectiva.