divendres, 15 de maig del 2020

A la venda una nova publicació sobre història i patrimoni de Viladecans

El llibre porta per títol Viladecans desaparegut i ha estat escrit per Xavier Calderé i Manuel Luengo, dos dels habituals col·laboradors del Punt de Trobada, des de l’Arxiu Municipal. La publicació ha estat editada per l’Editorial Efadós, dins de la seva col·lecció Catalunya Desapareguda.

Viladecans desaparegut és una obra eminentment gràfica, amb pròleg de l’estudiós Jaume Lligadas. Un recull de 169 fotografies que mostra l’evolució de la ciutat i del seu entorn des d’inicis del segle XX fins a la dècada dels anys 1960. Inicia un passeig pel Barri Antic, amb els primers carrers i cases on es va originar el poble; ens acompanya pels barris i ravals creats a part de la dècada dels anys 1920 on predominaven habitatges modestos i carrers encara no gaire poblats; després ofereix un recorregut de mar a muntanya, tot recordant els paisatges i masies o altres cases disperses pel terme. En definitiva, recupera un paisatge i una ciutat del passat per contribuir a construir una memòria col·lectiva.

A la venda a un preu de 22 € en la llibreria Els Nou Rals, entre d’altres quioscos i establiments de la Viladecans. Encarregueu la vostra comanda!

Xavier Calderé i Manuel Luengo