dilluns, 15 d’octubre del 2018

Sopant amb Rosa Ribas

Sempre és un plaer passar estones amb persones de saber, vull dir dialogants, senzilles, encara que prou importants, i que en tot moment estan disposades a compartir tota la seva experiència amb franquesa.

Vaig tenir la sort de ser convidada a un sopar on, envoltada de lectores, l’escriptora Rosa Ribas va contestar i explicar tot el que li demanàvem.

Rosa Ribas va néixer al Prat de Llobregat, va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona i posteriorment s’hi doctorà amb una tesi sobre la consciència lingüística en els viatgers alemanys a Amèrica durant els segles XVI i XVII. Actualment viu a Alemanya on ha treballat en diferents camps de la didàctica com a docent i com autora.

La seva primera novel·la, El lector de Flandes, es va editar el 2006. L’autora ha aprofundit en el gènere negre creant la comissària Cornèlia Weber Tejedor, protagonista de quatre llibres amb els que ha tingut un gran èxit tant a casa nostra com a Alemanya. De tota la seva obra i de la fascinant experiència d`escriure a quatre mans amb Sabine Hofman ens n’anava explicant amb detall la metodologia i seguiment d’aquest compartir.

Durant tota la vetllada ens va transmetre la personalitat dels personatges de les seves obres com si de la seva família es tractés, sense poder o voler abandonar-los. Viu amb ells, els estima, els crea i els mima, modelant-los segons la trama de la història.

És una persona generosa i amable fent del sopar uns moments entranyables que mai oblidarem. Gràcies, Remei, per fer-ho possible i pensar en mi. Conèixer persones amb aquesta sensibilitat no és gaire habitual.

Montse Pastor i Pujadó