dilluns, 15 de febrer del 2021

Tremp polític

Una part dels qui llegiu aquest editorial segur que ja heu votat per correu per a les eleccions d’aquest diumenge. I l’altra part restant segur que penseu fer-ho presencialmemt el dia 14. També passa això mateix dins la redacció del Punt de Trobada: alguns ja hem votat per correu, i els altres ho farem presencialment diumenge. En tot cas, el que és segur és que votarem, independentment de si pensem que les eleccions s’havien de fer ara o si pensem que hauria estat millor ajornar-les.

És un moment important, aquest. Un moment en què cal recuperar el tremp polític que s’ha anat esllanguint els darrers temps, en què entre una cosa i una altra s’han anat desdibuixant els camins per tirar endavant aquest país. 

Patim una clara manca de projectes i propostes clars, i això és greu. Sí que intuïm, perquè ens coneixem prou, cap on tira cada formació política. Però ens agradaria, per exemple, en la qüestió nacional, saber què es proposa fer en concret cadascú, tant els qui aposten per la independència de Catalunya com els qui aposten per continuar formant part d’Espanya. I ens agradaria també, en les qüestions que afecten la vida social, conèixer com pensa afrontar cada formació les greus mancances que continua patint el nostre país, que aquí no enumerarem però que en tot cas, sí que podem dir que la pandèmia ha agreujat notablement. 

El nostre vot voldríem que fos una injecció de tremp polític, per caminar cap a fer realitat aquells lemes que tan bé resumeixen, tots tres alhora, els més profunds anhels democràtics: la llibertat, la igualtat i la fraternitat, per al nostre país i per a tots els homes i dones del món.