dissabte, 15 de desembre del 2018

2019, deu anys de Mamut de Viladecans

A la Festa Major d’Hivern de fa ja deu anys, l’Associació Viladecans Punt de Trobada va organitzar un debat entorn a les festes i més concretament a la Festa Major d’hivern. Aquest acte va ser la llavor del que seria la Coordinadora d’Entitats del Mamut que es constituiria durant el 2009.

Deu anys després la CEMV (Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans) s’ha fet part activa del moviment associatiu de la nostra Vila i els seus mamuts formen part de l’identitat col·lectiva de Viladecans. Aquest any 2019, que està a punt de començar, des de la CEMV es vol celebrar que arribem als deu anys fent festes i ajudant a dinamitzar les festes majors. I ho volem fer reforçant les nostres activitats en un sentit qualitatiu.

Al començaments de gener (11 de gener, 19h, Ateneu Pablo Picasso) es farà un acte públic que serà la presentació d’aquest desè aniversari però també per analitzar el recorregut i les perspectives.

Una setmana més tard, en la Festa Major d’Hivern, torna el Fest’hivern019. 

Una altra edició del joc ¿Coneixes Viladecans? tindrà lloc el divendres 18 de gener, a partir de les 20h, a Can Xic.

I el dissabte 19 de gener, es vol començar amb un mercat d’Arts i Oficis per continuar amb la Cercavila d’Entitats que tornarà a portar els Mamuts, el Cadefoc, gegantons, capgrossos, castellers i acompanyats, si és possible, per un convidat molt especial «Le Poulain de Pézenas» del sud de França. 

El Poulain és un poltre construït en fusta l’any 1226 i el va regalar al poble de Pézenas el rei Lluís VIII per tal que en gaudís. El 1981 es va constituir la colla Les Amis de Pézenas. El 1983 es va reconstruir amb alumini i va viatjar a l’Índia. El 2005 és declarat per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El 2006 participa a la ronda de gegants de Steenvorde, al nord de França. El 2014 l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya li concedeix el Premi “Best” Especial a la Tradició. El Poulain, sovint està present a moltes festes populars del sud de França. 

Tot acabarà en un concert-vermut a la Plaça de la Vila organitzat per Rudemon.

Durant la resta del 2019 hi haurà més activitats festives, les ja pròpies de la Coordinadora i alguna sorpresa. No us les perdeu.

Deu anys no son gaires però tingueu per segur que han estat molt intensos i que la CEMV pretén que siguin molts més anys, els que pugui treballar per millorar la nostra Vila.

Miguel de la Rubia