dissabte, 15 de desembre del 2018

Per acabar bé l’any

La situació que estem vivint, tant a nivell nacional com internacional, és plena d’incerteses. Acabarem l’any veient com guanyen terreny a tot arreu les posicions més intransigents, més poc respectuoses, més totalitàries. I a casa nostra, a més, veurem com resulta molt difícil trobar punts en comú que permetin acords sobre com ha de ser el nostre futur.

Nosaltres creiem que tot el que ens està passant ens hauria de fer aturar i reflexionar amb calma sobre cap on volem anar, com s’ha de construir un camí de dignitat per a tots aquí i arreu, quines raons hi ha en les posicions dels que pensen diferent... Però això no és fàcil, sembla que tot ens convidi a aferrar-nos a unes quantes idees simples i no pensar gaire més enllà.

Quan es publica aquest número del Punt de Trobada estem tots immersos en l’atabalament previ a les festes, i veiem com per tot arreu ens bombardegen amb crides al consum, incitant-nos a gastar en tota mena de productes, com si el nostre benestar personal i familiar s’hagués de mesurar per la quantitat de coses que adquirim. Potser, aquesta gran quantitat d’incitacions a consumir, a més de tenir com a objectiu l’enriquiment dels qui controlen les grans marques i els grans negocis, en té també un altre, d’objectiu: tenir-nos entretinguts, i potser a vegades obsessionats, perquè no ens aturem a pensar sobre la vida, sobre el món, sobre quines coses valen la pena i quines no.

Des d’aquesta revista, voldríem convidar-vos i convidar-nos a fer això que dèiem abans: aturar-nos a pensar. 

Us desitgem a tots unes bones festes, i que l’any acabi mirant amb la màxima atenció la realitat del nostre país i del nostre món, amb ganes d’aconseguir una vida més digna per a tots. I que tinguem un feliç 2019.