diumenge, 15 de març del 2020

Descobrir Viladecans jugant al Joc del Mamut

Viladecans és terra de mamuts. L’any 2007 van aparèixer restes d’aquests avantpassats de la ciutat amb motiu de les obres de la bassa de laminació de la riera de Sant Llorenç i, des d’aleshores, han tornat a cobrar vida per als viladecanencs i les viladecanenques gràcies a una coordinadora d’entitats locals –la Coordinadora del Mamut i la Colla corresponent–, i s’han convertit en un símbol del municipi. A més, han ampliat el bestiari local amb dos personatges nous: el Mamut i la Mamuteta, que ja formen part de la família ciutadana.

Arran de la popularitat del Mamut, l’Ajuntament i els comerciants han creat el Joc “Mamuts. Descobreix Viladecans”, per tal de promoure la descoberta de Viladecans en diferents moments de l’any, i disposa de quatre versions, una per a cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor. En aquest cas, la protagonista és una Mamut.

Per començar a jugar

Primer es necessita el plànol realitzat per al nou Joc, que es podrà trobar als hotels, a l’Oficina de Turisme del Viladecans The Style Outlets, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso i a l’Ateneu de Cultura Popular Can Batllori. 

Quan s’hagi jugat, cal validar el codi corresponent que apareix al web municipal viladecans.cat/mamuts. Si encara no es té, s’haurà de llegir amb detall les instruccions fins a arribar a l’apartat de descàrrega del plànol. Després, observar els punts del plànol: cal identificar-los i dirigir-se cap a la seva ubicació per trobar la placa amb el dibuix de la Mamut i el codi QR. Per últim, col·locar al plànol el gomet del color adequat, és a dir, encertar la combinació de mamuts corresponent a cada enigma i estació de l’any.

Durant el Joc es podrà gaudir de descomptes si presenteu el vostre plànol en alguns dels comerços adherits, entre els quals es troben Dnens, Desirée Luna Fotografía, Rupi Creaciones, Gessamí, Gené Karting, My Nube, Casa Ma, Sabateria D’Ara, Chebrolet, Raquel Floristeries, Forn de la Plaça, La Despensa de Eva, Pastisseria Llorenç (tres establiments), Santacreu i Bakery. 

La informació del Joc i les bases per als sortejos de cada campanya, hivern, primavera, estiu i tardor és en aquest enllaç. I el plànol és aquí. 

En marxa la versió d’hivern

El Joc del Mamut, en la seva versió d’hivern, té una durada del 31 de gener, a les 9 del matí, fins al 22 de març del 2020, a les 12 de la nit, ambdós inclosos. El sorteig es realitzarà la setmana següent de la finalització de l’estació corresponent.

El premi del Joc del Mamut, versió Hivern, serà de un xec per gaudir d’experiències turístiques a Viladecans. 

Encarni Ruiz