divendres, 15 de març del 2024

UN CAMÍ FET DE SOMNIS

 

De moments. D’experiències. De sensacions. El món està fet de tot plegat. Dels llocs als quals acudeixes una i una altra vegada quan necessites soledat o reflexió, llocs de calma, de bellesa, que t’ajuden a submergir-te en tu mateixa.

Sí, de records també. També el teu món els conté. Quan cavalcaves cap a les estrelles a lloms del teu pare i no només eres única: eres la reina. Com ara ho soc dels meus somnis, que, en part, no procedeixen tan sols de mi, sinó que se sumen als dels qui m’envolten.

Somnis fabricats amb històries de sempre, com les aventures del somiador més gran, el més boig i el més assenyat alhora, aquest Quixot de la Manxa que vivia una realitat diferent de la que veien els altres.

Somnis enredats amb altres somnis, fins i tot amb malsons repetits cada nit i dels quals desconeixes el significat. Busques símbols per mostrar les teves interioritats, com una cova seccionada i plena d’estranyes imatges que no t’expliques, que desitges comprendre.

Potser intentes donar-li sentit a tot el que no en té ni en tindrà. Tal vegada creus que aquell amulet amb forma de jaguar vist en el teu entreson et donarà la seva força i reuniràs el coratge de sortir endavant amb l’endemà.

No crec que et faci falta aquest fetitxe del son, ni que hagis de desxifrar-ho tot per entendre la vida. No calen déus ni religions per saber quin camí prendre. Pot ser que l’únic imprescindible és que et deixis portar per la intuïció, aquella que senten els teus budells, i també, com no, pels qui et van precedir, et van amarar i et van impregnar amb la seva empremta, impresa per sempre en el teu codi.

Patricia Aliu
patri.aliu@gmail.com