diumenge, 13 de febrer del 2011

Voluntaris i voluntàries


És evident que si a Viladecans no hi hagués un ampli nombre de voluntaris i voluntàries, és a dir, de gent que dedica gratuïtament part del seu temps a tasques diverses al servei de la col·lectivitat, moltes coses no funcionarien, i tots plegats viuríem pitjor. I això convé recordar-ho de tant en tant. Per exemple en aquest any en què se celebra l’Any Europeu del Voluntariat.
De voluntaris i voluntàries n’hi ha de moltes menes, i bo serà que entre tots plegats els reconeguem la importància. Des de la gent que treballa al servei dels qui tenen més necessitats, sigui a la Creu Roja, o a Càritas, o a qualsevol altre lloc, fins als que estan posats en les associacions de barri. Des dels que organitzen activitats culturals o d’esplai, fins als que en els partits, sindicats o grups socials de tot tipus, treballen per promoure els interessos col·lectius. Des dels que fan possibles les nostres festes populars, fins als que –diguem-ho també– escriuen en aquesta senzilla revista.
Perquè el voluntariat funcioni, és fonamental que qui duu a terme una tasca de voluntari tingui clar que l’important no és ell sinó la feina que fa, i la faci seriosament, formant-se en tot allò que calgui per poder fer-la cada cop millor. I més fonamental encara és, naturalment, que hi hagi molta i molta gent disposada a dedicar temps, gratuïtament, al servei de la col·lectivitat, en el camp que a cadascú li resulti més interessant i assequible. T’hi apuntes?