dimarts, 15 de febrer del 2022

Els Comuns de Viladecans instem el Ple a posicionar-se a favor de la reforma laboral

El dijous 27 de gener es va a celebrar el primer ple municipal de l’any, en què el nostre grup municipal va a presentar una moció de suport a la nova reforma laboral i la recuperació de drets dels treballadors i treballadores.

Després de nou mesos de negociacions, poc abans de Nadal es va tancar l’acord per a la reforma laboral que ha derogat alguns aspectes centrals de la reforma del 2012 del Partit Popular, responsable de l’increment de la precarització, la devaluació dels drets laborals i, sobretot, dels salaris tan baixos que hi ha al nostre país

La vicepresidenta del Govern i ministra de Treball Yolanda Díaz ha liderat el nou acord laboral, elaborat conjuntament entre els sindicats CCOO i UGT i entre els comitès de la CEOE i CEPYME. L’objectiu és clar: garantir l’estabilitat de l’ocupació i transformar el mercat de treball, tot recuperant la negociació col·lectiva i els drets laborals perduts.

Per tot plegat, el nostre grup municipal va proposar que el Ple municipal instés els grups polítics del Congrés dels Diputats a donar suport a la nova llei. La moció va ser aprovada amb el suport del PSC i de Podem, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra d’ERC.

Encarni García