dimarts, 15 de febrer del 2022

L’Eulàlia i l’Àlex, els nous gegants de Viladecans

Després de seixanta-cinc anys, s’acomiaden els Gegants de Viladecans, el Josep i la Paquita, per donar la benvinguda a l’Eulàlia i l’Àlex, dos nou gegants més lleugers, joves i moderns que han arribat a la ciutat vestits amb la indumentària tradicional de la Tornaboda i amb dos tatuatges molt especials: l’Àlex llueix el tatuatge de la colla de Diables i l’Eulàlia duu un símbol al coll que vol dir ‘Família’.

Els gegants s’han dut a terme a l’Estudi Toni Mujal de Cardona. L’artista i el seu equip han afegit tocs personals als gegants, com pírcings o un auricular sense fils a l’orella de l’Àlex, trets que volen representar el jovent de l’any 2022. 

L’Àlex pesa 37 kg i té una mida de 3,60 metres, i l’Eulàlia fa 3,45 metres i té un pes de 30 kg. Això els fa més lleugers que els seus predecessors, un dels motius principals pel qual es canvien els gegants. Ara, la colla dels Diables, encarregada de fer ballar els gegants, comptaran amb més membres que puguis portar aquest pes sobre les espatlles.

L’Àlex i l’Eulàlia porten els noms de dues persones que van fer molt per a la cultura viladecanenca. L’Eulàlia va donar el seu patrimoni per fomentar la cultura de la ciutat i l’Àlex va ser un veí de la ciutat molt relacionat amb les activitats d’oci i cultura de Viladecans i un membre dels Diables de Viladecans, molt estimat, que va fer ballar el Josep i la Paquita durant molts anys.

Així doncs, veïns de la ciutat i gegants d’arreu del territori català s’han ajuntat per celebrar el comiat del Josep i la Paquita i donar la benvinguda als nous gegants en un acte molt emotiu al més pur estil geganter.

Diables de Viladecans





Àlex Solina a la Tornaboda i amb els antics gegants de Viladecans



Fotografies: Jaume Muns