dimarts, 15 de febrer del 2022

un lleial aprenent de savi

Ell treballa, estudia, s’encarrega de les feines de la casa i ha començat a ser un manetes, quelcom que mai no havia intentat i que desconeixia perquè no li feia falta. Una raó molt poderosa l’empeny, ho sap. Des que viu amb la dona de qui un dia es va enamorar, i només per ajudar-la, és capaç de tot. Ella l’anima cada dia a ser millor. En això, i en tot.

Ell és investigador i, per la seva feina, sap de fórmules científiques que semblen xinès o tailandès o qualsevol idioma al qual no estem acostumats, en general, per la seva escriptura i la seva fonètica. Compagina el seu treball diari amb estudis d’especialització en la seva matèria, i les seves jornades són llargues i esgotadores. Però ell no renuncia a seguir els seus objectius. A vegades no existeixen els caps de setmana, ni els festius, ni les festes de guardar. I, encara i així, no decep els seus amics, la seva mare, els seus avis, els seus tiets… Ningú! El que veus en ell és el que és, és el que hi ha. Sense falsedats, sense enganys, ensenya el rostre que ha de mostrar. 

No per anar de cara és maleducat, ans al contrari. És amable, atent i et fa sentir a casa. No ho dic jo, és una constatació davant els qui l’envolten. Ell és màgic, despistat i generós, i no decideix res d’entrada si no li convenç. És un orgull conèixer-lo, és un plaer que sigui a la teva vida. Si un afalac surt de la seva boca i te’l dedica, sabràs que et diu tota la veritat. Comptar amb ell és la fortuna que la vida pot regalar-te. 

Però no traeeixis la seva confiança. Ves al tanto. És un aprenent de savi, humil, que no suporta la falsia. Mai no t’aixafarà per aconseguir les seves metes i no et criticarà, sinó que t’animarà. Però, repeteixo, no se la juguis. Portaràs les de perdre. Qui avisa, no és deslleial.

Tens la sort de conèixer algú que te’l recordi?

Patricia Aliu

patri.aliu@gmail.com