divendres, 15 de juliol del 2022

Un carrer per a Celestino Bravo

Mossèn Celestino quan l’alcalde Carles Ruiz li
va lliurar la medalla d’or de la ciutat

El gran aplaudiment amb que va ser acompanyat el seu fèretre tant en entrar com en sortir de l’església de Santa Maria de Sales el dia del seu enterrament van deixar molt clar el profund impacte que mossèn Celestino Bravo ha deixat a Viladecans. Entre els feligresos de la seva parròquia, i entre molta altra gent que l’ha sentit proper en el seu tracte, en la seva acció de servei a qui ho necessités, i en el seu compromís en la vida social i ciutadana. De tot això en parlen els altres articles que publiquem sobre ell en aquest número del Punt de Trobada.

Doncs bé. Vist tot això, em permetreu que m’animi a fer una proposta que em sembla molt òbvia: cal dedicar-li un carrer. I completo la proposta suggerint quin podria ser aquest carrer: el carrer anomenat de la Parròquia, que surt de l’avinguda de Can Batllori just al davant de Santa Maria de Sales. Aquesta és, òbviament, la Parròquia a què està dedicat el carrer. I no crec que a ningú de Santa Maria de Sales li pugui semblar malament que la seva parròquia quedi personalitzada en qui n’ha sigut l’ànima i el punt de referència durant gairebé 60 anys.

Per tant, demano al nostre Ajuntament i a tots els grups municipals que el formen que es plantegin, ja, una moció conjunta perquè Viladecans tingui un “carrer de Celestino Bravo”. Ell s’ho mereix, i Viladecans també.

Josep Lligadas Vendrell